Podatak o etalonskoj cijeni građenja na javnom savjetovanju od 2. kolovoza do 17. kolovoza 2024.

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi savjetovanje s javnošću za Podatak o etalonskoj cijeni građenja u trajanju od 15 dana, od 2. kolovoza do 17. kolovoza 2024.
 
  • Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih mišljenja, prijedloga i primjedbi, uz prethodnu registraciju, putem portala eSavjetovanja najkasnije do 17. kolovoza 2024.

Obrazloženje skraćenog trajanja javnog savjetovanja

Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za Podatak o etalonskoj cijeni građenja provodi se u trajanju od 15 dana jer je predložena izmjena žurna zbog pravovremene provedbe procesa javne nabave i daljnje provedbe Programa stambenog zbrinjavanja. Cilj je da daljnji radovi na stambenim zgradama u društveno poticanoj stanogradnji započnu kroz jesen 2024., a prethodno je potrebno provesti postupke javne nabave za koje je, s obzirom da su predviđene najviše moguće cijene niže od tržišnih, vrlo slab interes.

Iz tog je razloga potrebno ispraviti utvrđeno razilaženje Podatka o etalonskoj vrijednosti gradnje od stvarnih tržišnih cijena, a kako bi se pravovremeno omogućio nastavak POS-a i povoljnije rješavanje stambenog pitanja za građane Republike Hrvatske.