5.1.2021. - Poziv na javno savjetovanje o Okviru za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework)

Projekt obnove nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva – zajam 9127-HR
 
Poziv na javno savjetovanje - Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework)
 
Dana 02. srpnja 2020. između Republike Hrvatske i Međunarodne banke za obnovu i razvoj potpisan je Ugovor o zajmu za Projekt obnove nakon potresa i jačanja pripravnosti javnog zdravstva.  Ukupna vrijednost projekta je 183,9 mln EUR, a datum zatvaranja je 30. lipnja 2024. godine.
 
Projekt se sastoji se od komponente 1 koja je namijenjena oporavku nakon potresa i obnovi (165,56 mln EUR- nadležno Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine), u okviru koje će se obnoviti i odabrane zdravstvene ustanove i ustanove iz područja znanosti i obrazovanja stradale u potresu, te komponente 2 koja je namijenjena nadzoru i pripravnosti javnog zdravstva (13,79 mln EUR- nadležno Ministarstvo zdravstva). 

Temeljem propisanih procedura Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u obvezi je na javno savjetovanje objaviti Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) za komponentu 1 i 2, dok će Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) za komponentu 2 biti objavljen i na stranicama Ministarstva zdravstva.
 
Okvir za upravljanje okolišnim i socijalnim pitanjima (eng. Environmental and Social Management Framework) za komponentu 1 i 2 bit će dostupan javnosti od 5. siječnja 2021. godine do 22. siječnja 2021. godine na web stranici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, kao i u prostorijama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na adresi: Ulica Republike Austrije 20, 10 000 Zagreb.

Virtualno javno savjetovanje održat će se u četvrtak, 21. siječnja 2021. godine u 11.00 sati.
 
Tijekom razdoblja savjetovanja javnost može slati komentare, pitanja i prijedloge Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine elektroničkom ili redovnom poštom: