Informacija s javnog predstavljanja idejnog projekta za rekonstrukciju KBC Zagreb – Rebro „faza III”

Dana 21. ožujka 2022., na adresi Dobri Dol 49, pri Mjesnom odboru Dobri Dol, s početkom u 17 sati, održano je javno predstavljanje idejnog projekta za rekonstrukciju KBC Zagreb – Rebro „faza III”.
 
Događaju je, uz predstavnike KBC Zagreb, Jedinice za provedbu projekta i izrađivača idejnog projekta, prisustvovalo tridesetak zainteresiranih građana. Uvodno izlaganje održao je prof. Ante Čorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, pojasnivši sudionicima svrhu i cilj provedbe projekta, s naglaskom na specifičnosti odjela koji će biti stacionirani u novo izgrađenom objektu. Potom je g. Dean Pašiček, stručnjak za društvena pitanja, ispred Jedinice za provedbu projekta, pojasnio svrhu javnog predstavljanja i pozvao građane i korisnike sadašnjeg i budućeg prostora KBC Zagreb da se uključe kako bi rezultat zajedničkih napora osigurao sve tražene dobrobiti, kako na široj gradskoj, tako i na razini susjedstva.

Arhitekt g. Nikica Tabain predstavio je idejni projekt Rebro „faza III”, a u svom je predstavljanju naglasak stavio i na postojeću problematiku prometa unutar i oko KBC Zagreb, ukazavši na predviđeno rješenje. Gđa. Ivana Šarić, stručnjakinja za okoliš, ispred Jedinice za provedbu projekta pojasnila je sudionicima do sada identificirane potencijalne rizike po okoliš i društvo te navela da je u tijeku izrada Plana upravljanja okolišnim i društvenim pitanjima u sklopu kojeg će se propisati mjere zaštite i ublažavanja pojedinih utjecaja, kao i plan praćenja stanja okoliša.
 
Nakon održanih izlaganja otvorena je rasprava s prisutnim građanima, a četrnaest sudionika iznijelo je svoja mišljenja i postavilo pitanja na koja su odgovore dali predstavnici KBC Zagreb, Jedinice za provedbu projekta i izrađivača idejnog projekta. Sudionici su svojim pitanjima otvorili teme vezane uz predviđena prometna rješenja tijekom i nakon izvedbe radova, dostatnosti kapaciteta garaže i njene povezanosti tzv. toplom vezom s bolnicom, kao i ukazali na potrebu da veza između planiranog helidroma i hitnog prijema bude najkraća moguća.
 
Svi zainteresirani građani informacije o idejnom projektu rekonstrukcije Rebro „faza III” mogu pronaći ovdje. Svoja pitanja, primjedbe i prijedloge vezano uz idejni projekt mogu uputiti putem elektronske pošte na adresi rebro3@mpgi.hr do, zaključno, 1. srpnja 2022. godine.