Održana druga informativna radionica za ponovno otvoreni Poziv “Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“

U srijedu, 5. lipnja 2024. održana je druga od ukupno tri informativne radionice za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Pilot projekt razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama“. Informativna radionica održana je online, putem platforme Microsoft Teams te je na njoj sudjelovalo oko 30 potencijalnih prijavitelja.

Pozivom se sufinanciraju aktivnosti koje se odnose na provedbu Pilot projekta razvoja zelene infrastrukture i/ili kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, izrada projektne i ostale dokumentacije, trošak stručnog/projektantskog nadzora, trošak koordinatora zaštite na radu, zatim upravljanje projektom i administracija, aktivnosti promidžbe i vidljivosti projekta te horizontalne aktivnosti. Osigurana alokacija iznosi 15.500.000,00 eura, a Poziv je otvoren do 31. prosinca 2024. godine.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 265.445,60 eura, a najviši 1.061.782,00 eura. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iznosi 100%.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti jedinice lokalne samouprave i Grad Zagreb. Prijavitelji mogu za vrijeme trajanja Poziva, a najkasnije do 15. prosinca 2024. putem sustava NPOO fondovieu postavljati pitanja u svrhu dobivanja dodatnih pojašnjenja i obrazloženja odredbi Poziva, a odgovori će biti objavljeni u sustavu u segmentu „Pitanja i odgovori“.

Cjelokupna dokumentacija predmetnog Poziva dostupna je OVDJE

Prezentacije:

Informativne radionice - prijave i termini